Příspěvky do Veřejného fóra 2001


20.12.2001 08:13 - Novák (SID-Sekce Inspekce a Dozoru spol. s r.o.)
Vše nejlepší, mnoho úspěchů a pevné zdraví do nového roku přeje všem SID.

17.12.2001 07:44 - Internet & Výtahy Server
Veselé Vánoce a šťastný nový rok... Přeje všem svým návštěvníkům kolektiv Internet & Výtahy Serveru - www.i-vytahy.cz

31.10.2001 13:16 - Tomas Vilt
Potreboval bych poradit s brzdami vytahu. Dokazu si predstavit, jak to funguje, ale nemohu nikde sehnat jak to vypada, konstrukcni popis, ci jestli je nekdo primo vyrabi a kde se daji sehnat. Prosim vsechny, kteri maji zajem mi poradit,

aby se mi ozvali na e-mail. Dekuji mnohokrate. Jeste jsem zapomel dodat, ze ty brzdy by meli zastavit tihu alespon 100kg.

28.08.2001 14:35 - Karel Novák (SID - Sekce Inspekce a Dozoru)
Reakce na článek pana Vernera "Nebezpečné výtahy nás do Evropy nevytáhnou" na I&V Serveru -
V první řadě je škoda, že pan Verner, představitel Českého normalizačního institutu, sám konstatuje, že platné České technické normy jsou nezávazné. Jsem přesvědčen, že od tohoto stavu se odvíjí většina nedostatků v servisu výtahů.

Myslím si, že především Český
normalizační institut by se ze své podstaty měl postarat o zezávaznění technických norem.
Jak jistě pan Verner ví, že v ním citované ČSN 27 4007 je v kapitole 6 stanovena povinnost provádět inspekční prohlídky, které provádí inspekční orgán, tedy "třetí osoba", po které tak touží ing. Jan Dvořák, generální sekretář České

asociace výrobců výtahů. Je také zajímavé, že všechny firmy organizované v této asociaci zároveň provádějí servis výtahů. Bylo by možná zajímavé, aby tedy udržovali výtahy tak, aby nás do Evropy vytáhly.
Vzhledem k tomu, že současné inspekční orgány jsou akreditovány pro inspekční činnost Českým institute pro akreditaci, o.p.s.,nevidím rozumný důvod, proč by tuto inspekční činnost provádět pouze autorizované subjekty.
Dále je v citované normě ošetřena i forma v článku požadovaného "jakéhosi technického průkazu" - v kapitole 7 se nazývá průkaz způsobilosti (jak ostatně u výtahů instalovaných v legislativě Ministerstva dopravy - Zákon o drahách -

platí již řadu let).
Jsem proto přesvědčen, že by se Český normalizační institut měl snažit prosadit zezávaznění jím vydávaných Českých technických norem a nesnažit se zatěžovat legislativu výrobou nových zákonů v této oblasti.

10.04.2001 11:16 - Dalibor Pěnčík
Jsem student 4.ročníku na VUT fakulta stavební.vybral jsem si jako téma mé seminární práce "výtahy,výtahové šachty, kční řešení a nároky na stavební kce".Už 9.týdnů sháním podklady,ale mám jich po skrovnu.Tímto bych chtěl oslovit

firmy,mající zájem mi s tímto problémem pomoci,aby se mi ozvali,nebo popřípadě stačí zaslat nějaké katalogy.Předem děkuji za kladné vyřízení.
Dalibor Pěnčík Vídeňská 36 Mikulov 69201